Γιώργος Παραδείσης

36996331_1343121759124906_2542830194981339136_n.jpg

Ο Γιώργος Παραδείσης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εξειδικεύτηκε στην Παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία και την Εκπαίδευση Ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα.

Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική/Οικογενειακή θεραπεία στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, στο ΑΚΜΑ στην Αθήνα και στο Κεντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης.

Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ΡΟΔΑΚΙΝΟ, όπου και διατηρεί το γραφείο του, στην οδό Σπ. Δοντά 12-Μακρυγιάννη, στο οποίο παρέχει ατομικές συνεδρίες και συνεδρίες ζευγαριών και οικογένειας, ενώ πραγματοποιεί ομιλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας επάνω σε θέματα που αφορούν το σύστημα της οικογένειας και της ανάπτυξης των παιδιών.

Έχει εργαστεί στο μικτό κέντρο διημέρευσης ΑμεΑ «Η Κυψέλη», ως ο υπεύθυνος ψυχολόγος του κέντρου, στο Ίδρυμα Θεομήτωρ ως ψυχολόγος και έχει διδάξει Ψυχολογία σε προγράμματα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ψυχολογία και Παιδοψυχολογία σε προγράμματα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει επίσης εργαστεί ως ο υπεύθυνος Ψυχολόγος για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό παιδικών σταθμών στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα  και συνεργάζεται με δομές επάνω στην εποπτεία ψυχολόγων και παιδαγωγών και στον συντονισμό ομάδων γονέων.

Το 2017 ίδρυσε το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ΡΟΔΑΚΙΝΟ με στόχο την έρευνα επάνω σε θέματα που αφορούν τον συνδυασμό της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας στην ανάπτυξη του ατόμου.

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου “Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών” (2019-2021)

Είναι Τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Συστημικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος και του Παρατηρητήριου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Είναι Τακτικό μέλος της European Family Therapy Association (E.F.T.A)