Γιώργος Παραδείσης

36996331_1343121759124906_2542830194981339136_n.jpg

Ο Γιώργος Παραδείσης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εξειδικεύτηκε στη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων παιδιών και εφήβων,  στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία και την Εκπαίδευση Ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα.

Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική/Οικογενειακή θεραπεία στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) στην Αθήνα και έχει ολοκληρώσει την 4ετη Εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης (ΚΕΣΜΕΘ)

Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ΡΟΔΑΚΙΝΟ (2017), όπου και διατηρεί το γραφείο του, στην οδό Σπ. Δοντά 12-Μακρυγιάννη, στο οποίο παρέχει ατομικές συνεδρίες και συνεδρίες ζευγαριών και οικογένειας, ενώ πραγματοποιεί ομιλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας επάνω σε θέματα που αφορούν το σύστημα της οικογένειας και της ανάπτυξης των παιδιών.

Έχει εργαστεί στο μικτό κέντρο διημέρευσης ΑμέΑ «Η Κυψέλη», ως ο υπεύθυνος ψυχολόγος του κέντρου, στο Ίδρυμα Θεομήτωρ ως ψυχολόγος και έχει διδάξει Ψυχολογία σε προγράμματα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ψυχολογία και Παιδοψυχολογία σε προγράμματα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει επίσης εργαστεί ως ο υπεύθυνος Ψυχολόγος για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό παιδικών σταθμών στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με δομές επάνω στην εποπτεία ψυχολόγων και παιδαγωγών και στον συντονισμό ομάδων γονέων.

Είναι Τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Παρατηρητήριου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Συστημικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος, στην οποία έχει εκλεγεί και ως μέλος του Δ.Σ

Είναι Τακτικό μέλος της European Family Therapy Association (E.F.T.A)