Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ REGGIO EMILIA

Δια ζώσης με δυνατότητα παράλληλης διαδικτυακής παρακολούθησης

Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής “ΡΟΔΑΚΙΝΟ” προκυρήσσει την έναρξη κύκλου σεμιναρίων με θέμα “Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ REGGIO EMILIA. ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ”.

Ο κύκλος σεμιναρίων ολοκληρώνεται σε 3 Σαββατοκύριακα (30 ώρες) καλύπτοντας τις θεματικές που αφορούν την παιδαγωγική προσέγγιση και τη φιλοσοφία των σχολείων Reggio Emilia και έχει στόχο να δώσει στους συμμετέχοντες τόσο την θεωρητική κατεύθυνση για εμβάθυνση στην συγκεκριμένη παιδαγωγική φιλοσοφία, όσο και την πρακτική εφαρμογή της φιλοσοφίας σε ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας.Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με δυνατότητα δια ζώσης συμμετοχής σε περίπτωση άρσης των μέτρων για τον Covid.

Συμμετοχές δια ζώσης: μέχρι 6 άτομα
Συμμετοχές διαδικτυακά: μέχρι 12 άτομα

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Ο κύκλος σεμιναρίων απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, κοινωνικούς λειτουργούς, συντονιστές καλλιτεχνικών εργαστηρίων, ψυχολόγους, φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών και όλους όσοι έχουν ανάλογο ενδιαφέρον.

ΚΟΣΤΟΣ: Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 320 ευρώ.
Εγγραφή-κράτηση θέσης: 50 ευρώ + 3 δόσεις (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος των 90 ευρώ) οι οποίες καταβάλλονται πριν από την καθορισμένη συνάντηση των παραπάνω μηνών.
Συμπεριλαμβάνονται σημειώσεις που δίνονται στο τέλος κάθε συνάντησης και βεβαίωση παρακολούθησης με το σύνολο των ωρών και των θεματικών.
Σημείωση: Το κόστος αφορά την συνολική εκπαίδευση. Λόγου του κλειστού χαρακτήρα της ομάδας σε περίπτωση απουσίας, η δόση καταβάλλεται κανονικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Οι εγγραφές πραγματοποιούνται με αποστολή μειλ στο teamrodakino@gmail.com γράφοντας “ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ REGGIO EMILIA” και καθώς και τα στοιχεία σας (ΟΝΟΜΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΙΔΙΟΤΗΤΑ) μέχρι τις 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021. Στο mail ενημερώστε μας αν ενδιαφέρεστε για την ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ή την ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ:

Α’ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.
Σάββατο 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021: 16:15-21:15
Κυριακή 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021: 16:15-21:15

Β’ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.
Σαββατο 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 : 16:15-21:15
Κυριακή 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021: 16:15-21:15

Γ΄ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Σάββατο 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021: 16:15-21:00
Κυριακή 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021: 16:15-21:00

ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

Τα σχολεία Reggio Emilia. Παρουσίαση ιστορικού, θεωρητικές προσέγγισεις, προβολή και συζητηση επάνω στην παιδαγωγική προσέγγιση

«Ο χώρος ως τρίτος δάσκαλος» Πλαίσιο και παιδαγωγικά περιβάλλοντα μάθησης στα σχολεία Reggio Emilia. Παραδείγματα και σχεδιασμός χώρων.

“Loose Parts”. Φιλοσοφία, παραδείγματα και σχεδιασμών δράσεων«Χτίζοντας» την γνώση. Κονστρουκτιβισμος στην παιδαγωγική των σχολείων Reggio Emilia. Κύριοι εκπρόσωποι και σχεδιασμός προγραμμάτων στα πλαίσια της ανακαλυπτικής μάθησης.

Η μέθοδος project. Ανάλυση και παραδείγματα.

Ο ρόλος του παιδαγωγού προσχολικής ηλικίας στην προσέγγιση Reggio Emilia. Παραδείγματα, ανάλυση ρόλου και πρακτική εφαρμογή

Documentation. Κάνοντας την γνώση ορατή. Παραδείγματα και εφαρμογές.

Ο ρόλος του atelie και του atelierista στο παιδαγωγικό προγραμμα των σχολείων Reggio Emilia. Η τέχνη στην εκπαίδευση και ο σχεδιασμός προγραμμάτων

Σχολείο-γονείς-κοινότητα. Σχέσεις και δυναμικές.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Εισήγηση-σχεδιασμός:
Κατερίνα Ανωγιαννάκη
παιδαγωγός, εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου,

Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών MSc