ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ. Ανιχνεύοντας κοινούς τόπους.

Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο και ο ψυχολόγος-συστημικός ψυχοθεραπευτής Θοδωρής Δρούλιας πραγματοποιούν σεμινάριο διάρκειας 9 ωρών (3 συναντήσεις) με θέμα: Συστημική Θεωρία και Ψυχανάλυση. Ανιχνεύοντας κοινούς τόπους.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχιάτρους, ψυχολόγους , ψυχοθεραπευτές αλλά και όσους απασχολεί η ανίχνευση των κοινών τόπων μεταξύ διαφορετικών θεωριών που, πολλές φορές, μόνο η ορολογία μπορεί να διαχωρίζει .


ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ, 18:00-21:00

Η έννοια της Επανάληψης και η σχέση της με την έννοια του προτύπου:Ποιες είναι οι περιπτώσεις όπου δύο βασικές έννοιες κατανόησης για την Ψυχαναλυση και την Συστημική αλληλοεπικαλύπτονται; Θα προσπαθήσουμε να δούμε αν τελικά μπορεί να μιλάμε για το ίδιο φαινόμενο με άλλο όνομα

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ, 18:00-21:00

Η έννοια της μεταβίβασης και η συστημική οπτική για τις σχέσεις σαν ιστορία αλλά και ως παρόν:Η μεταβίβαση είναι από τις πιο δύσκολες στην κατανόηση έννοια και φυσικά εξαρτάται πολύ από την βιωματική εμπειρία γύρω από αυτή. Ποιες είναι οι διαφορές στο θεραπευτικό πλαίσιο από όλα τα άλλα πλαίσια εμφάνισης της; Ποια συστημική έννοια ανταποκρίνεται σε αυτή;

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ, 18:00-21:003

Η συστημική θεωρία και ο Καρλ ΓιουνγκΑπό το σώμα της Ψυχοδυναμικης Θεωρίας ίσως η θεωρία του Καρλ Γιουνγκ να είναι αυτή η οποία δείχνει μεγάλες συμπτώσεις με την Συστημική θεωρία . Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε ποιες θα μπορούσε να είναι αυτέςΚΟΣΤΟΣ: Το κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου ανέρχεται στα 70 ευρώ/Δίνεται βεβαίωση.

ΧΩΡΟΣ: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα zoom.


Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο, Σπ. Δοντά 12-Μακρυγιάννη, Στάση μετρό Ακρόπολη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με αποστολή mail στο teamrodakino@gmail.com μέχρι τις 15 Μαίου.