ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ-ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

Διαδικτυακό σεμινάριο

Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο και η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη πραγματοποιούν τη Δευτέρα 10 Μαίου, 18:00-22:00 διαδικτυακό σεμινάριο με δυνατότητα δια ζώσης παρακολούθησης με θέμα: “Πρώτη φορά παιδαγωγός σε τάξη. Από τη θεωρία στην πράξη”.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η επαφή νέων παιδαγωγών προσχολικής αγωγής με το εργασιακό περιβάλλον ενός παιδικού σταθμού, τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα ως προς τις ανάγκες της ομάδας των παιδιών, την επαφή με τους γονείς, το σχεδιασμό παιδαγωγικών προγραμμάτων κ.αΗ αναζήτηση του κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος για ένα νέο παιδαγωγό, μπορεί να αποτελέσει τόσο πηγή έμπνευσης για την μετέπειτα εργασιακή του πορεία, όσο και πηγή απογοήτευσης για το επάγγελμα.

Πως μπορεί όμως ο παιδαγωγός να χτίσει τον ρόλο του έτσι, ώστε η πρώτη του εργασία να είναι αφορμή για περισσότερη αναζήτηση και πειραματισμό και όχι απόρριψη του ρόλου;

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

18:00-18:30 Γνωριμία ομάδας. Αναζητώντας τα κοινά στοιχεία στο ρόλο του παιδαγωγού


18:30-19:30. Η πρώτη μου ομάδα. Τι “γνωρίζω”; Τι μου ζητά το σχολείο; Προσδιορίζοντας τις ανάγκες των παιδιών και του παιδαγωγού. Ο χώρος της τάξης “βοηθός” στην καθημερινότητα του επαγγελματία.

19:30-21:00 Σχεδιάζοντας παιδαγωγικά προγράμματα. Αναζητώντας ερεθίσματα από το παιδί και το περιβάλλον. Ομαδικές και ατομικές δράσεις.


21:00-22:00 Οι σχέσεις με τους άλλους: Γονείς-παιδαγωγός, ομάδα παιδαγωγών, διεύθυνση. Διαμορφώντας πεδίο επικοινωνίας.

Κόστος σεμιναρίου: 25 ευρώ/Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

Σε ποιον απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας που εργάζονται λίγα χρόνια στο επάγγελμα, νέους παιδαγωγούς που αναζητούν εργασία σε παιδικό σταθμό και φοιτητές προσχολικής εκπαίδευσης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Με αποστολή mail στο teamrodakino@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 7 Μαίου.Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα zoom.

Σε περίπτωση αλλαγής των μέτρων για τον COVID υπάρχει δυνατότητα και δια ζώσης παρακολούθησης.

Χώρος: Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο, Σπ. Δοντά 12-Μακρυγιάννη (στάση μετρό Ακρόπολη). Τ. 210-9213959