Ο ΧΑΡΤΗΣ ΩΣ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ 3-6 ΕΤΩΝ

ΧΩΡΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ-ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ή ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΩΣ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ 3-6 ΕΤΩΝ

Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο και η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη πραγματοποιούν σεμινάριο με θέμα: Ο Χάρτης ως ερέθισμα για ανάπτυξη δράσεων σε παιδιά 3-6 ετών.

Το σεμινάριο έχει στόχο την εμβάθυνση σε έννοιες που αφορούν τον ΧΡΟΝΟ και τον ΧΩΡΟ στην προσχολική ηλικία μέσα από την ενασχόληση με χάρτες διαφόρων μορφών. Ο χάρτης αποτυπώνει μια διαδρομή και και μας οδηγεί σε κόσμους αφηγήσεων. Πως εισάγουμε όμως ένα χάρτη σε ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας και πως ένας χάρτης μπορεί να μας οδηγήσει στο να αναδυθούν δράσεις που σχετίζονται με έννοιες που αφορούν στην κατανόηση του χώρου και του χρόνου;

Στην συνάντηση θα ασχοληθούμε:

-Εισαγωγή του χάρτη στην ομάδα. Διαμόρφωση περιβάλλοντος δράσης
-Τεχνικές μυθοπλασίας με ερέθισμα εικαστικούς χάρτες (map as art).
-Land Art και χάρτης. Δημιουργώντας χάρτες με υλικά από τη φύση
-Ο χάρτης και το παιδικό βιβλίο. Δημιουργώντας χάρτες με αφορμή ιστορίες της παιδικής λογοτεχνίας. Παραδείγματα και εφαρμογή.

ΧΩΡΟΣ: Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ΡΟΔΑΚΙΝΟ, Σπ. Δοντά 12-μετρό Ακρόπολη

(το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι εκτός Αθηνών διαδικτυακά με υποχρεωτική τη χρήση μικροφώνου και κάμερας)

ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 18:30-21:30

ΚΟΣΤΟΣ: 30 ευρώ/Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με αποστολή mail στο teamrodakino@gmail.com μέχρι τις 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, γράφοντας τον τίτλο του σεμιναρίου και αν επιθυμείτε διαδικτυακή ή δια ζώσης παρακολούθηση