Η τάξη και η δημιουργική αταξία στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση

Διαδικτυακή ή δια ζώσης παρακολούθηση

Η τάξη και η δημιουργική αταξία στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση- Συνδημιουργώντας το χώρο

Δια ζώσης ή παράλληλη διαδικτυακή παρακολούθηση


Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής και η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη πραγματοποιούν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Η τάξη και η δημιουργική αταξία στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση” την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30-21:30
Το σεμινάριο έχει στόχο την αναζήτησή μεθόδων και τρόπων επαναπροσδιορισμού του χώρου της σχολικής τάξης μαζί με την ομάδα των παιδιών, την συνδιαμόρφωση του πλαισίου με βάση τις ανάγκες των μελών της ομάδας και τη συμπεριληπτική οπτική στη διαμόρφωση μιας σχολικής τάξης.

Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με τις εξής ενότητες:

-Μετατρέποντας την σχολική τάξη σε…σπίτι. Στάδια συνδιαμόρφωσης με την εμπλοκή μαθητών και γονιών.
-Ο χώρος ως δάσκαλος. Παραδείγματα σχολικής τάξης των σχολείων Reggio Emilia και αναλυτική παρατήρηση των σημείων μάθησης για την προσχολική και σχολική ηλικία.
-Μινιμαλιστική οπτική του σχολικού χώρου σε βρέφη και νήπια/Παραδείγματα σχολείων στην Ευρώπη.
-Συνδιαμορφώνοντας τον χώρο με τα νήπια/ Ο άδειος χώρος και η ανάδειξη αναγκών της ομάδας
-Αισθητηριακή προσέγγιση του χώρου για ομάδες βρεφών και νηπίων.

Το σεμινάριο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο “Η τάξη και η δημιουργική αταξία στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση-Συνδιαμορφώνοντας τον χώρο” της Κατερίνας Ανωγιαννάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΩΝ.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και όλους όσοι έχουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Κόστος: Το κόστος για την συμμετοχή στο σεμινάριο ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ομότιτλο βιβλίο, το οποίο δίνεται στους συμμετέχοντες στο τέλος της παρακολούθησης, μαζί με την βεβαίωση συμμετοχής.


Για τους συμμετέχοντες που παρακολουθούν διαδικτυακά, στέλνεται ηλεκτρονικά η βεβαίωση συμμετοχής και αποστέλλεται το βιβλίο ταχυδρομικά.

Δηλώσεις συμμετοχής: Με αποστολή μειλ στο teamrodakino@gmail.com μέχρι την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, γράφοντας τον τίτλο του σεμιναρίου, όνομα-επίθετο και αν επιθυμείτε δια ζώσης ή διαδικτυακή παρακολούθηση.