Επικοινωνία με το βρέφος

Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο, μετά από πολυετή εφαρμογή πειραματικών μεθόδων που στοχεύουν στην ανάπτυξη επικοινωνίας ανάμεσα στο γονιό και το βρέφος, αναπτύσσει εξατομικευμένα προγράμματα για βρέφη ηλικίας 6-36 μηνών με τη μορφή ατομικής συνεδρίας, φυσικά με την παρουσία του γονιού.

Εστιάζοντας στη σημασία της ανάπτυξης επικοινωνίας ανάμεσα στο γονιό και το βρέφος, η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα διάρκειας 8 συνεδριών, όπου βρέφος και γονιός θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μεταξύ τους κώδικες επικοινωνίας μέσω του παιχνιδιού.

Το πρόγραμμα αφορά ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ γονιού-βρέφους 6-36 μηνών σε ένα ασφαλή, ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να παρέχει στους συμμετέχοντες τις συνθήκες να ανακαλύψουν τους προσωπικούς τους κώδικες επικοινωνίας.

Γονιός και παιδί γνωρίζονται καλύτερα μέσα από παιχνίδια ανάπτυξης των αισθήσεων, κινητικά παιχνίδια, παιχνίδια με υλικά καθημερινής χρήσης, εικαστικά παιχνίδια, μουσικά παιχνίδια κ.α, αφήνοντας το παιδί να καθοδηγεί τη δράση και τον γονιό να ακολουθεί τις ανάγκες του βρέφους, έτσι όπως προκύπτουν κατά τη διάρκεια της επαφής τους που αναπτύσσεται μέσα από την μεταξύ τους διάδραση.

Κάθε συνεδρία έχει διάρκεια 45 λεπτά και συντονίζεται από Παιδαγωγό προσχολικής ηλικίας, με μεγάλη εμπειρία στις βρεφικές ηλικίες και στη σχέση γονιού/παιδιού. Στόχων των συναντήσεων είναι να έρθει ο γονιός ακόμα πιο κοντά στις ανάγκες του βρέφους του έτσι όπως εκείνο νιώθει ότι χρειάζεται να τις εκφράσει, να το κατανοήσει και να συνθέσουν από κοινού τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 8 συνεδρίες.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Οι ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ βρέφους-γονιού απευθύνονται σε:

Α) γονείς που νιώθουν την ανάγκη να ανακαλύψουν καινούργιους δρόμους επικοινωνίας μέσω του παιχνιδιού με το βρέφος και να σχεδιάσουν παιχνίδια που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν και στο σπίτι

β) γονείς που νιώθουν την ανάγκη να κατανοήσουν περισσότερο τις ανάγκες της βρεφικής ηλικίας

γ) γονείς που νιώθουν την ανάγκη συμβουλευτικής στη διαχείριση και στην επικοινωνία με το βρέφος

Υπεύθυνη σχεδιασμού προγράμματος/εφαρμογή: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΩΓΙΑΝΝΑΚΗ, παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας, MSc Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών

ΚΟΣΤΟΣ: 40 ευρώ/κάθε συνάντηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο

Σπ. Δοντά 12-Μακρυγιάννη

teamrodakino@gmail.com

t.210-9213959