Βιτόρια Κοτσάλου

βιτο φωτο

Η Βιτόρια Κωτσάλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας και από τότε έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη, μελέτη και εμπειρία ώς χορεύτρια παρακολουθώντας εργαστήρια, σεμινάρια, μαθήματα χορού και χορογραφίας αλλά και καθιερώνοντας την προσωπική της πρακτική χορού.
Aπο το 2004 συμμετέχει σε παραστάσεις θεάτρου δρόμου, χορού και θεάτρου και παρουσιάζει δικά της έργα. Διδάσκει χορό σε παιδιά και μεγάλους και σε ομάδες μικτής ικανότητας και επιμελείται την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις. Τον Αύγουστο του 2012 οργάνωσε και διηύθυνε το Μικρό Φεστιβάλ Χορού στο νησί της Ύδρας. Tο 2013 συνεργάστηκε με τον Μ. Κλίεν για το πρόγραμμα R.I.C.E. και το 2014 εγκαινίασαν την σχολή χορού RSOD (Ricean School of Dance) στην Ύδρα.

Η έρευνα της είναι αφιερωμένη στο χορό και στη συνείδηση του χορού, στην αποτύπωση και εμπειρία ατομικά και κοινωνικά ώστε να αναπτύσσονται απαραίτητες αλλαγές, για την κατασκευή ή το σπάσιμο οδών, προκειμένου ο χορός να βιώνεται, να μετατρέπεται, να μεταδίνεται. Η δουλειά της εστιάζει στην παρατήρηση και διεύρυνση της πληροφορίας που υπάρχει μέσα στο σώμα και στο πώς η έκφραση της συνομιλεί με την τεχνική για να μπορέσει να υπάρξει.

Στο Ροδάκινο, είναι εξωτερικός συνεργάτης στο Διετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης “Παιδαγωγική μέσω Τέχνης. Εμψυχωτής Ομάδας-Συστημική Προσέγγιση“, υπεύθυνη για το μάθημα της επαφής με την κίνηση του ατόμου σε σχέση με τον περιββάλοντα χώρο.