ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η παρέμβαση του/της παιδαγωγού στη Γενική τάξη.

Διαδικτυακή παρακολούθηση

Αυτισμός και Προσχολική Ηλικία : Η Παρέμβαση του/της Παιδαγωγού στη Γενική Τάξη

Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο και ο Εργοθεραπευτής Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης διοργανώνουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00-16:00 εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Αυτισμός και Προσχολική Ηλικία: Η παρέμβαση του/της Παιδαγωγού στη Γενική Τάξη.

Περιγραφή:

Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι ένας συχνά χρησιμοποιούμενος όρος, που έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και μελέτης πολλών επαγγελματικών κλάδων.Στα πλαίσια της γενικής εκπαίδευσης συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ένα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κατανόηση του όρου αυτού καθώς ολοένα και περισσότεροι μαθητές με αυτισμό εισάγονται στις τάξεις της γενικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Παρά την τεχνογνωσία και την κατάρτιση των παιδαγωγών, παρατηρείται μια αδυναμία αντιμετώπισης και διαχείρισης από το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα και ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες όπως αυτή της προσχολικής.

Στη Συνάντηση αυτή θα συζητηθούν:

-Ορισμός, Κλινικά Χαρακτηριστικά της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος
-Η έννοια του παιχνιδιού στα παιδιά προσχολικής αγωγής με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
-Οι διαταραχές της αισθητηριακής επεξεργασίας
-Η Παρέμβαση του παιδαγωγού στο χώρο
-Η Παρέμβαση του παιδαγωγού στην ομάδα
Η Παρέμβαση του παιδαγωγού στο παιδί
-Προτάσεις και Συμβουλές βασισμένες σε μεθόδους παρέμβασης όπως η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, η Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Συμπεριφορισμός) κ.α.
-Θα καταγραφούν συγκεκριμένες τεχνικές παρέμβασηςΜετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί υλικό.

Αφορά : Παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, Νηπιαγωγούς, Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, Εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης, Εμψυχωτές ομάδων παιδιών προσχολικής ηλικίας, φοιτητές ανάλογων σχολών, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς λειτουργούς και όποιον/α έχει σχετικό ενδιαφέρον

Κόστος: 35 ευρώ/Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής

Πληροφορίες-εγγραφές: Με αποστολή μειλ, γράφοντας τον τίτλο του σεμιναρίου, όνομα/επίθετο/ιδιότητα μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.